• ECOWOOD

FOLOGA PAKETA: O MEA UMA E TE ILOA

FOLOGA PAKETA: O MEA UMA E TE ILOA

O le fola o le parquet o le mosaic o le lalolagi fola laupapa.Lalelei, umi, ma gafatia-o se fola parquet o se faʻamatalaga i soʻo se fale poʻo se fale mautotogi faʻaonapo nei.

 

 

Matagofie lavelave ma matagofie, fola parquet o le faaupuga lea e faʻaaogaina e faʻamatala ai mamanu faʻataʻitaʻi e faia mai le tele o laupapa laupapa.O le upu "parquet" o le Falani mo "se vaega itiiti" ma faʻamatalaina le faʻaogaina o le teuteuina o fasi laupapa i se mamanu lavelave.

Afai o lo'o e faitauina lenei mea, o lona uiga o lo'o e fia iloa le tala'aga, tupuaga, sitaili ma le umi o le fola o fale.Faitau fa'atasi e su'e mea uma e te mana'omia e te iloa e uiga i laupapa laupapa, ma pe mafai ona fetaui mo lau isi galuega.
O fea e sau ai le fola o le parquet?

O le fola o le parquet e iai lona talafaasolopito tautupu, e amata i le 16 senituri Farani.O tufuga tomai e fa'apipi'i laupapa fa'apipi'i i foliga fa'atusa e sui ai ma'a fa'alavelave po'o fola maamora.

E itiiti ifo le mamafa nai lo le maa po'o le maamora, o le fola fou o le parquet e fa'aitiitia ai le mamafa o le auivi laupapa ma o le a faigofie ona tausia.

Na suia e le Tupu o Louis XIV fola maamora i potu o le Maota o Versailles ma le mea ua lauiloa nei o le mamanu "Parquet de Versailles".Talu mai lena taimi, o le fola o le parquet ua tutusa ma le matagofie, mamalu, ma le taugata.

 

O a sitaili eseese o fola parquet?

A oʻo mai i le fola o le parquet, o le sitaili ma le tumau o se fola laupapa e le mafai ona faʻateleina.O fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'i o le fola o le pasika e fa'alelei, e leai se taimi, ma e fa'aalia ai se lalelei e le fa'amalosia e mafai ona suia ai lou avanoa.

A'o fa'asino le fola o le parquet i se fa'ata'ita'i fa'ata'ita'i o laupapa fa'apipi'iina, e mafai ona i ai se numera toetoe lava a le i'u o fa'ata'ita'iga parquet.Ae ui i lea, o mamanu e fa e sili ona lauiloa mo fola o le parquet:

1. Herringbone parquetry

O le mamanu o le Herringbone o loʻo faia i laupapa o laupapa e tutusa le umi, tipi i ni faʻataʻitaʻi faʻatasi ma faʻamaufaʻailoga 90 °.O le pito o laupapa taʻitasi e tuʻuina e paʻi i le itu o le isi laulau, e fausia ai se mamanu matagofie ma mautu e faʻatapulaʻaina le gaioiga aʻo faʻapipiʻi faʻatasi laupapa.
2. Chevron parquetry

E tutusa ma le mamanu o le herringbone, o le umi o laupapa laupapa i Chevron parquetry e faia tutusa.Ae peita'i o pito e tipi i se fa'ama'i pe a tu'u le pito pito i luga o se laupapa e fa'asaga i le isi, e faia ai se mamanu fa'atusa "V" e ta'ua o le chevron.
3. Versailles parquetry

E pei ona tatou talanoaina muamua, o lenei mamanu ua lauiloa ona o lona faaaogaina i le Maota tele o Versailles.O lenei mamanu e matagofie le lavelave, faʻatasi ai ma diagonal fesoʻotaʻi.O Versailles o se faʻamatalaga mataʻina moni.
4. Fa'a-Moseiko (po'o le “Pila”).

O le mosaic poʻo le "piliki" mamanu o se mamanu faigofie, ae aoga, e faia i laina laiti o laupapa laupapa (e masani lava i laina e lua pe fa) e fausia ai taʻaloga sikuea.O le mamanu mosaic e maua e ala i le tuʻuina o taʻaloga taʻitasi e faʻatatau i le taʻavale o loʻo i ona tafatafa e fai ai se mea faigofie e ala i le faʻamalieina o le mata.

Po'o fafie moni ea fola parquet?

I se faapuupuuga, ioe!E ui o filifiliga i luga o le maketi e aofia ai mea uma mai le laminate i le fafie, o la matou ituaiga o fola laupapa i Havwoods e tele lava ina faia mai laupapa faʻainisinia.

O a matou fola laupapa fa'ainisinia e iai ona fa'amanuiaga nai lo fola fa'amalo.E sili atu ona mautu ma tu'uina atu ia te oe filifiliga fa'apipi'i sili atu.O lona uiga latou te faatumauina uiga tumau o se fola laupapa masani - o mea uma e aunoa ma le fetuutuunai i le eseese o faʻamaeʻaina, lanu, ma mamanu ua tutusa ai le parquet.

Faʻataʻitaʻiga o fola vinyl ma isi mea e taumafai e ausia foliga o fafie o loʻo maua foi i le maketi.

 

O le a le lelei ma le le lelei o le fola o le parquet?

O mea lelei nei e 5 ma mea leaga e tatau ona mafaufau i ai pe a filifilia se fola parquet pe afai o loʻo e faʻafouina lou fale poʻo lou fale mautotogi.

Tulaga lelei o le fola parquet:

1. Tumau

O le fola o le parquet na muamua faʻaaogaina e sui ai maamora ma fola maa, o lona uiga e matua umi ma, talu ai e fai i laupapa malo, o le a faʻaalia ai ni nai faʻailoga masani o laei ma loimata i le tele o tausaga.O fola o lau parquet e mafai ona tumau mo le tele, tele o tausaga!

2. Allergy-friendly

O le fola o le parquet o se filifiliga lelei mo i latou e maua i allergies-aemaise lava i latou e maua i le sela poʻo le kapeta allergies.E faigofie ona fa'amama le fola o le parquet, o le fa'asa'olotoina o lau fola mai le pefu ma isi mafua'aga o fa'ama'i e faigofie ona fai.E leai ni alava uumi, e pei o na mea e pipii i kapeta, e maileia ai mea faʻafefe e pei o le fagafao lauulu, fagafago paʻu, ma le pefu tupe e maua i totonu.

Pau lava le mea e tatau ona e faia o le fufulu vave i vaiaso ta'i lua, ma le fa'amama i nai aso uma, e fa'amama lau fola.

 

3. Aulelei

O se fola laupapa laupapa e faia ai se faʻamatalaga matagofie ma faʻalelei mo soʻo se fale poʻo fale faʻaonapo nei.O le parquet o se faailoga o le tufuga lelei ma fausia e tumau.O loʻo i ai le tele o mamanu, lanu, ma fatu o fafie e filifili mai ai ma se fola parquet, o lona uiga e mafai ona e filifilia se mea e tulaga ese e pei o le avanoa e ufiufi ai.

4. Faleoloa

Talu ai ona o le fola o le parquet e faia mai i laupapa fa'apipi'i laupapa, e masani lava ona itiiti le gaioiga nai lo mea e ono tupu i isi fola fafie.

E masani ona tele fa'alava i luga o le fola o le pasika, fa'atasi ai ma apa i lalo o le 'ofu' fa'amalo (le apa e fa'aalia) e mitiia ai le a'afiaga ma fa'amautinoaina se taunu'uga mautu ma mautu.

5. Tumau

O fola laupapa laupapa o nisi ia o fola e sili ona gafataulimaina ma faalesiosiomaga.O le fafie o se punaoa faʻafouina, o lea a tatou faʻaauau pea ona totō ituaiga laau malosi e sili ona aoga mo le faʻapipiʻiina, e le uma!

O le fola o le parquet e aunoa ma se laulaufaiva ma le togo e mafai foi ona toe faʻaleleia i lea taimi ma lea taimi, o lona uiga o le fola lava e tasi e mafai ona tuʻu mo le faitau selau o tausaga pe a tausia lelei.

O lo'o iai fo'i le avanoa e filifili ai mo fafie toe fa'asaoina, ose auala fa'apitoa e tu'uina atu ai se olaga fou i meafaitino.I Havwoods, o la matou fafie ua toe maua mai o loo faamatalaina ai se tala.O le tele o a tatou laupapa fola laupapa ua toe maua mai na amata mai i le silia ma le 300 tausaga talu ai, ma e sau mai taimi o uluai tagata nofoia o e na pa'u laau i le taumalulu ma felauai ogalaau i lalo e fai ai fale e pei o fale, falesa, faatoaga ma faleoloa.

E iai fo'i le matagofie o la'au fa'aola ua ta'ua o le Venetian Lagoon Herringbone lea, e pei ona ta'u mai e le igoa, sa fa'aaluina le tele o tausaga i lalo o le vai o Venise e fai ma pou fa'amau ma fa'ailoga folau i le taulaga iloga o Italia.

Le lelei o le fola parquet

1. Manuia i luga o laupapa

E pei o fola laupapa uma, o se fola laupapa e mafai ona maka pe mago e ala i le pa'u o mea maai i luga o le fola, pe valuina e ala i le tosoina o meaafale mamafa i luga.

O maosiosia loloto ma gouges e mafai ona faigata ona faʻaleleia, ae e mafai ona faʻaleleia e se tagata tomai faapitoa.Atonu e le mafai ona alofia ni maosiosia laiti, ae o i latou e iai fagafao (e pei o maile) e mafai ona maua nisi o fola o le parquet ma leo pogisa e faigofie atu ai le maosi nai lo isi.Ose manatu lelei le fa'aogaina o fala mo faitoto'a e ulufale ai i totonu o le fale e aloese ai mai fa'ailoga mai seevae (pei o seevae mulivae), ma kapeta tamo'e po'o fala i nofoaga e feoa'i ai tagata o lou fale.

I le tele o tulaga, o le maosiosia mama ma faʻailoga e faʻaopoopoina uiga i le fola ma o faʻailoga o se fale ola lelei ma alofagia.

2. Fa'aleagaina i le susu

Ona o le faia i laupapa, o le susu ma le susu o le fili masani o parquet.O le fola o le parquet atonu e le o se manatu lelei mo faleta'ele, po'o so'o se mea e mafai ona nofo ai le vai ma fa'ato'a i luga o le fola mo se vaitaimi.

E taua le fa'atumauina lelei ma mago se fola laupapa ina ia 'alofia ai le pala pe fa'alautele i le taimi.

3. Manaomia le tausiga

O le fola o le parquet e manaʻomia le tausiga aʻo alu le taimi.E taua le toe fa'amauina o fola pe a mana'omia, pe na'o le faia o le filifiliga e oneone ma fa'aiila le fola e fa'amautinoa ai o lo'o tumau pea lau va'aiga lelei mo le tele o isi tausaga a sau.E na'o le 20 pe 30 tausaga e te mana'omia e fai ai.

4. E mafai ona mou atu le lanu

Afai o lau fola o lo'o fa'aalia i le malosi ma le sa'o o le la, e mafai ona mata'u ma 'fufulu' le lanu o lau fola.Afai o lau fola o le a faʻaalia i le susulu saʻo o le la, atonu e aoga le mafaufau e uiga i le faʻaogaina o pupuni poʻo tauaso e poloka ai le malamalama i taimi sili ona susulu ma le malosi o le UV o le aso.

5. E mafai ona pisapisao le fola

E pei o fola malo uma, e mafai ona pisa se fola laupapa i lalo o vae, aemaise lava pe afai e te ofuina seevae i totonu o le fale.O le faʻapipiʻiina faʻapitoa faʻatasi ma le faʻaogaina lelei i lalo o laupapa laupapa e mafai, peitaʻi, faʻaitiitia le pisa.

Ose manatu lelei fo'i le fesuia'i o seevae e te ofuina i luga o le alatele ma se pea seevae tosotoso po'o isi mea faauo i totonu.O le a fa'aitiitia ai fo'i le ono mafai ona fa'asalaina le fola fafie i le pa'u uliuli o ou seevae.

O le mea moni, o le lelei o le fola parquet e sili atu nai lo le leaga o le ecowood parquet floor.O le tufuga o le parquet designs e le gata o le gafataulimaina ma le siosiomaga, e faʻaopoopoina ai le taua i lau meatotino e ala i le faʻaopoopoina o se siʻosiʻomaga mataʻutia ma matagofie i soʻo se potu.

 

Aisea e filifili ai le ECOWOOD parquet laupapa fola?

O le fola o le parquet ose upu fa'aupuga mo le ola matagofie ma le fa'alelei o totonu.Muamua na faʻaaogaina e sui ai maamora mamafa ma fola maʻa i le 16th seneturi Farani, faʻaumaina i le avea ma mamanu o le fola o le filifiliga i le Palace of Versailles - parquetry o se auala sili ona matagofie e avea ai au fola ma totonugalemu o lou fale poʻo le fale mautotogi.

A tausia lelei, e mafai ona tumau le fola laupapa mo augatupulaga, e maua ai le fola tumau, mafanafana ma mautu mo tausaga a sau.

Afai ei ai ni au fesili e uiga i le Havwoods range, pe o loʻo e taumafai e filifili pe o le fola parquet o le filifiliga saʻo mo lou fale, faʻafesoʻotaʻi mai matou mo se faʻatalanoaga saoloto, pe asiasi i se potu faʻaaliga ecowood ma piki mai se faʻataʻitaʻiga i le aso.


Taimi meli: Mati-23-2023